Pogoji

                                                                     FIAP 2021/506                PSA 2021-1585              FZS 2021/15

 

 1. POGOJI ZA SODELOVANJE

Na natečaju PANNONIA REFLECTIONS 2021 lahko sodelujejo ljubiteljski in poklicni fotografi z vsega sveta. Sodelujoči fotografi morajo biti avtorji fotografij, ki jih pošljejo. Vsak udeleženec lahko pošlje največ štiri fotografije za vsako od tem.
Avtorji soglašajo, da se fotografije uporabijo v katalogu, na spletu za promocijo natečaja. Organizatorji natečaja ne prevzemajo nobene odgovornosti za nepravilno rabo ali kršenje avtorskih pravic tretjih oseb. Če avtor nima pravic za objavo fotografij, jih lahko organizator izloči iz natečaja.

 1. TEME

Razpisano je pet tem:

A) Prosta barvna (digitalna)
B) Prosta črno-bela (digitalna)
C) Arhitektura (barvna ali črno-bela digitalna)
D) Pokrajina (barvna ali črno-bela digitalna)

E) Voda (barvna ali črno-bela digitalna)

Iste ali zelo podobne fotografije ni dovoljeno pošiljati na različne kategorije.  Avtorji lahko pošljejo le dela, s katerimi še niso sodelovali na prejšnjih natečajih Pannonia Reflections.

Z oddajo slik ali datotek slik na salon pod pokroviteljstvom FIAP avtor/avtorica brez izjeme in brez ugovora soglaša z naslednjim:
I. da lahko FIAP poslane fotografije z vsemi razpoložljivimi sredstvi pregleduje, če poslana dela ustrezajo FIAP-ovim pravilom in
definicijam, ne glede na to ali avtor je ali ni član FIAP-a.
II. vsaka avtorjeva zavrnitev sodelovanja s FIAP ali vsaka zavrnitev pošiljanja originalne datoteke, takšne kot je bila posneta ali
napaka, ki bi ovirala uspešno preverjanje, bo FIAP sankcioniral z objavo imena avtorja na listi fotografov, ki ne upoštevajo pravil
FIAP.

 1. FOTOGRAFIJE

Fotografije morajo biti v formatu JPG, vodoravna stranica naj meri največ 1920 pikslov, pokončna pa največ 1080 pikslov.

. Velikost posamezne datoteke ne sme presegati 2 MB. Naslovi fotografij morajo biti v angleščini. Avtorji lahko fotografije pošljejo:

 1. PRISTOJBINA

Pristojbina za sodelovanje na natečaju znaša 20 EUR za 1 do 2 teme in 25 EUR za 3 do 5 tem. Možni načini plačila:

– PayPal nakazilo na: dolencic.davor0@gmail.com
– Bančno nakazilo na TRR (UPN nalog – IBAN: SI56 1949 0501 1074 179, BIC: SZKBSI2X (Deželna Banka Slovenije), koda namena: OTHR, prejemnik: Fotografsko društvo Pannonia, Čentiba Fodorjeva vrsta 152, 9220 Lendava
– Pošiljanje po pošti na naslov organizatorja

 

 1. OBVESTILO O ŽIRIRANJU

Vsi sodelujoči avtorji bodo prejeli obvestilo z rezultati žiriranja po elektronski pošti.

 1. KATALOG

Vsi sodelujoči avtorji bodo prejeli kvaliteten tiskan katalog. Digitalni katalog razstave bo na voljo na spletni strani.

 1. ODGOVORNOST ORGANIZATORJA

Organizator bo z deli ravnal pazljivo, ne prevzema pa odgovornosti za morebitne poškodbe ali izgubo med pošiljanjem.

8. ČLANI ŽIRIJE

–    Matjaž Čater, MF FZS, MFIAP– Slovenija

–    Borislav Milanović, EFIAP/d1, EsFiap, EPSA , GPU CR3 – Srbija

–    Nenad Martić, EFIAP/s – Hrvaška

 

 1. NAGRADE

– FIAP najboljši avtor (posebna nagrada)

– PANNONIA REFLECTIONS plaketa – posebna nagrada Salona za fotografijo po izboru predsednika organizacijskega odbora (posebna nagrada)

– PANNONIA REFLECTIONS plaketa – posebna nagrada Salona za najboljši klub/društvo – določi se glede na skupno število sprejetih fotografij (posebna nagrada)

– PANNONIA REFLECTIONS plaketa – posebna nagrada Salona za najboljši Slovenski klub/društvo – določi se glede na skupno število sprejetih fotografij (posebna nagrada)

– FIAP medalje v vsaki kategoriji (skupaj 15)

– PSA zlata medalja v vsaki kategoriji (skupaj 5)

– FZS medalje v vsaki kategoriji (skupaj 15)

– Salon medalje v vsaki kategoriji  (skupaj 15)

– FIAP častni trakovi (HM) v vsaki kategoriji (skupaj 28)

– PSA častni trakovi (skupaj 4)

Žirija si pridržuje pravico do podelitve dodatnih nagrad. Vsak avtor lahko prejme zgolj eno nagrado v posamezni kategoriji. Odločitev žirije je dokončna, pritožbe niso mogoče.

 1. KOLEDAR NATEČAJA

Sprejem del: 05. december 2021.
Žiriranje: 17. – 19. december 2021.
Obvestilo o žiriranju: 26. december 2021.
Otvoritev razstave in projekcija: 04.02.2022. Galerija Muzej Lendava
Pošiljanje katalogov in nagrad: 10. februar 2022.

 1. NASLOV ZA POŠILJANJE

Na ta naslov lahko pošljete fotografije na CD/DVD in natisnjene prijavnice in/ali pristojbino.
Fotografsko društvo Pannonia
Čentiba, Fodorjeva vrsta 152
9220 Lendava

 1. DEFINICIJE

Definicija monokromatske fotografije:

FIAP: Črno-belo delo, ki obsega odtenke od zelo temno sive (črne) do zelo svetlo sive (bele), je monokromatsko delo z različnimi odtenki sive. Črno-belo delo, tonirano v celoti v eni barvi, ostaja monokromatsko delo, ki sodi v črno-belo kategorijo; tako delo se v katalogu lahko reproducira v črno-beli tehniki. Po drugi strani pa črno-belo delo, ki je delno tonirano ali pa mu je dodana ena barva, postane barvno delo (polikromatska fotografija), ki sodi v barvno kategorijo.
Prispevki morajo biti fotografije (posnetki predmetov na svetlobno občutljivo snov) avtorja na fotografski emulziji ali narejene digitalno. S sodelovanjem avtor potrjuje, da gre za njegovo lastno delo, in organizatorju dovoljuje brezplačno uporabo vseh ali dela fotografij za promocijo in/ali objavo v medijih v povezavi z razstavo. To lahko vključuje objavo pomanjšanih slik na spletu. Organizatorji natečaja ne prevzemajo nobene odgovornosti za nepravilno rabo ali kršenje avtorskih pravic tretjih oseb. V digitalnih temah so fotografije lahko narejene digitalno ali ustvarjene digitalno s skeniranjem fotografskega filma.

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Davor Dolenčić, predsednik organizacijskega odbora, dolencic.davor0@gmail.com, 041-740-276
Člani: Nikolaj Bažika, Peter Orban, Klaudija Dolenčić

 

 

Leave a Reply