Žirija

Vasja Doberlet, MF FZS, MFIAP, EFIAP/p, ESFIAP – Slovenija

Vasja Doberlet živi v Kranju, je upokojeni inženir. Razstavlja že od študentskih let natančneje od leta 1968;torej njegova posvečenost fotografiji traja že več kot 50 let.

Med leti 2001–2015 (torej polnih 13 let) je bil predsednik Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju. V tem obdobju je bil ena od gonilnih sil za organizacijo desetih papirnatih salonov FIAP – Miniature.Pod njegovim okriljem je klub štirikrat organiziral FIAP prireditev “Puharjevi dnevi” (več samostojnih razstav tujih avtorjev). Zdaj deluje kot podpredsednik Fotografske zveze Slovenije. Kot pooblaščenec FZS za zvezo FIAP, že več kot 12 let zastopa Slovenijo v FIAP.

Svoje fotografije je razstavljal v 60 državah sveta. Skupaj je sodeloval v več kot 750 salonih z več kot 2700 fotografijami in prejel približno 150 nagrad.

Vasja Doberlet je imel 30 osebnih razstav v več krajih po Sloveniji, v Atenah – Grčiji, Budimpešti – Madžarska, Gorici – Italija in v dveh krajih na Hrvaškem: Zagreb in Novigrad.

Leta 2008 je Vasja Doberlet prejel priznanje mojster fotografije pri Slovenski fotografski zvezi, leta 2014 MFIAP, leta 2016 pa EFIAP / p. Za svoje organizacijske dosežke na mednarodni ravni je leta 2009 prejel ESFIAP.

Povabljen je bil, da ocenjuje salone FIAP, svetovni pokal FIAP in bienale FIAP v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Hrvaški, Cipru, Irski, Italiji, Makedoniji, Rusiji, Srbiji, Sloveniji in Turčiji.

Od leta 2008 je redno sodeloval na vseh kongresih FIAP in skupščinah na Dunaju in Kitajskem (2015, 2017) ter izrednem kongresu v Parizu (2013).

 

Raša Milojević, MF FSS, EFIAP/p, ESFIAP  – Srbija

Raša Milojević; rojen leta 1961, poklicni fotograf in lastnik fotografskega studia COLOR-202 v Zaječarju, član umetniškega društva “ZAART” v Zaječarju. Je eden od ustanoviteljev fotokluba “PHOTOCLUB 202” v Zaječarju. . Že približno dvajset let fotografira gledališke predstave v regijskem gledališču »ZORAN RADMILOVIĆ«. Prav tako je 25 let bil uradni fotograf »NARODNEGA muzeja« v Zaječarju. V istem muzeju ima tudi stalno razstavo.

Razstave in tekmovanja: Sodeloval je na več kot 300 kolektivnih razstavah v državi in ​​tujini. Dobil je približno 100 nagrad v državi in ​​tujini.

Član v: FSS – FOTOGRAFIJSKO ZDRUŽENJE SRBIJE, PSA – FOTOGRAFSKO DRUŠTVO AMERIKE, GPU – GLOBALNA FOTOGRAFSKA UNIJA, NAPB – Bolgarska akademija fotografije „JANKA KIURKCHIEVA“, Sofija, Bolgarija, AAFR – UMETNIŠKO FOTOGRAFSKO DRUŠTVO, RIMSKO ZDRUŽENJE RIMSKE SARAYI, Turčija

 

Janez Kramar, MF FZS, EFIAP – Slovenija


S fotografijo se ukvarja že od mladih let, resneje z razstavno dejavnostjo pa od leta 1993, ko se je včlanil v Fotoklub Jesenice. Fotografira vse, kar se mu zdi privlačno in lepo, najpogosteje pa krajino, detajle in naravo. Na poteh po svetu ga spremlja popotniška fotografija, neločljiva pa je tudi povezava z letali, ki jim je posvetil vse življenje. Doslej je sodeloval na 530 skupinskih razstavah od tega na 370 v tujini in pripravil 45 samostojnih razstav, za kar je prejel 238 priznanj in nagrad. Poleg tega je deloval v žirijah nekaterih domačih in mednarodnih razstav, v organizacijskem delu matičnega kluba , dolga leta pa tudi v organih FZS, ki mu je podelila svoje najvišje priznanje, Nagrado Janeza Puharja.